Zinxhiri lokal i furnizimit me ushqim në Auberge Kallisté

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Hotel me 18 dhoma gjumi në Korsikë, Auberge Kallisté u krijua nga një çift i ri i përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit, të Korsikës dhe të banorëve të saj, ndërsa ofronte një qëndrim të rehatshëm për klientët e saj.

NDIKIMI

5000m2 perime të kultivuara çdo vit, për restorantin e hotelit dhe për t’u shitur në butikun e hotelit, duke promovuar kulturën ushqimore Korsikane dhe duke mbështetur ekonominë lokale.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Auberge Kallisté u pajis me Ecolabel në 2018 pas investimeve në energjinë e gjelbër (për shembull 50% të energjisë që vjen nga burime të rinovueshme), në trajnimin e stafit dhe në menaxhimin e mbetjeve (monitorimi).

Në theks te vecantë, është zinxhiri i shkurtër dhe lokal i furnizimit me ushqim i cili duhet të nënvizohet. Menutë e ofruara në restorantin e hotelit përfshijnë perime që vijnë nga kopshti i tyre i perimeve 5000m2, peshq që vijnë nga një peshkatar vendas i pavarur dhe mish që vjen nga fermat lokale dhe stanet.

Mëngjesi përbëhet nga produkte shtëpiake dhe lokale dhe ndjek një perspektivë të mbetjeve zero me shërbimin e tryezës (në vend të byfesë) jo vetëm për të mbajtur një kontakt me klientët, por edhe për të shmangur mbeturinat dhe ushqimin e paketuar si porcione individuale.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Auberge Kallisté
  • Qyteti: Porto Pollo (Corsica)
  • Lloji I ofruesit: hotel
  • Parimi rrethor: Rigjenerimi i sistemeve natyrore
  • Fokusi: Rigjenero, riloko
  • Fjalet kyce: #Ushqimi #Lokal

MË SHUMË INFO