Topic 2 Implementimet e mikpritjes

Komunikimet efektive të klientëve mundësuan një hotel 4 * gjithpërfshirës me 180 dhoma nga ofrimi i afërsisht 30,000 produkteve pastike higjienës nga plastika për sezonin e verës 0.

Duke informuar mysafirët se shampo, kondicioner dhe xhel dushi ishin në dispozicion falas në recepsion kur ata kishin nevojë për të, hoteli plotësoi kërkesat për sigurimin e shërbimit pa lënë produkte të higjienës nga plastika në dhomë. Në fund të sezonit, asnjë nga mysafirët nuk ishte paraqitur në recepsion për të kërkuar këto produkte, duke kursyer afërsisht 6,000 € duke mos i zëvendësuar ato. Vizitorët që udhëtojnë me pushime zakonisht sjellin markat e tyre të preferuara me vete që zgjasin gjatë gjithë qëndrimit të tyre dhe shpesh nuk kërkojnë asgjë tjetër përveç sapunit për larjen e duarve.

Source: https://www.hotel-complimentary-products.co.uk/hotel-toiletries

Mirë dini:

Mesatarisht, hotelet gjenerojnë afërsisht 1 kg mbeturina

të pa ndara për mysafir në natë,që barazohet me

66 tonë për hotel në vit.

Kostot e hedhjes mbeturinave ka ngjarë rriten mënyrë vazhdueshme ardhmen,

për shkak të zvogëlimit të hapësirës për deponi dhe rritjes së kostove të grumbullimit dhe asgjësimit

Iberostar u zinxhiri i parë i hoteleve ishte i hoqi nga përdorimi plastikën me një përdorim. Kjo, së bashku me një rënie të plastikës përmes blerjes dhe asgjësimit të ndryshuar të plastikës nga vendet e zakonshme, ka hequr më shumë se 500 tonë metrikë mbeturina në Spanjë në vit.

E gjithë kjo është rezultat i zëvendësimit të plastikës siç janë shishet, pajisjet, stilolapsat, çantat e rrobave, snacks dhe shishe minibar, çanta pantofla dhe rripa dore për shishe qelqi, burime uji, dispenzerë të bërë nga 100% plastikë e ricikluar dhe materiale të riciklueshme me shumë përdorime (2.700 kg / vit), qese me bazë bimore për dhoma, kosha të jashtëm mbeturinash për kuzhina dhe zona të tjera (134,619 kg / vit), lapsa (3,240 kg / vit), qese për lavanderi (3,000 kg / vit), paketim ekologjik për produktet minibar (900 kg / vit), qese bimore për këpucë (420 kg / vit) dhe hallka dore miqësore me mjedisin (1,226 kg / vit).

Në selinë e Iberostar në Palma, Spanjë, Iberostar eliminoi të gjitha plastikat me përdorim të vetëm në përtëritje, duke zëvendësuar shishet plastike të ujit me shishe çeliku. Kjo parandaloi që më shumë se 45,000 shishe në vit të gjeneronin 1,350 kg mbeturina plastike.

Në mënyrë që të ngurtësojë Iberostar në sektorin përgjegjës të turizmit, Iberostar punon në përputhje me “Strategjinë Evropiane për Plastikën në një Ekonomi Rrethore”, të cilën e përdor si kornizë për promovimin e riciklimit dhe në këtë mënyrë kontribuon në një përmirësim të cilësisë dhe kostoja e ardhshme e produkteve të ricikluara. Në fakt, në përputhje me këtë veprim, kompania ka zbatuar një program pilot të impiantit të kompostimit për të krijuar plehra për kopshtet në një nga hotelet e saj Spanjolle.