Tema 5 Reshtohuni me Karakteristikat tërheqëse të Konsumit Kolaborativ

Tema e mëparshme ilustron se si lojtarët tradicionalë të turizmit mund të integrojnë modelin KK në rritje dhe në rritje si një mundësi për të krijuar vlerë. Analiza e parimeve të KK dhe përparësive (aktuale) në krahasim me sektorin tradicional na hap sytë se si ky i fundit duhet të evoluojë dhe adaptojë ofertën e tij për tu përshtatur me tiparet tërheqëse KK cilat bëjnë suksesin e saj rritje. Në të vërtetë, ndërsa për shembull qëndrimi në një hotel nuk do të jetë kurrë i njëjtë me të jetuarit me ose si vendasit, hotelet mund të japin akoma përvoja unike, lokale dhe të personalizuara Duhet të zbatohen strategji inovative dhe efikase të dizajnit për të tërhequr moderne të ndjeshme ndaj çmimeve dhe posaçërisht udhëtar në kërkim të përvojës dhe përafrohet me KK.

Në atë këndvështrim, strategjitë për aktorët tradicionalë mund të përshkruhen bazuar në mësimet e nxjerra nga suksesi i praktikave të KK:

Turisti modern është shoqëror, kështu duhet të jetë industria tradicionale e turizmit. Udhëtarët tërhiqen nga ofertat e KK sepse ata duan të krijojnë lidhje me njerëzit vendas, kulturën dhe turistët e tjerë. Aktorët e turizmit duhet të përfshijnë këtë trend të ri në ofertat e tyre.

Operatorët turistikë duhet të punojnë në personalizimin e paketave të tyre dhe në ofrimin e aktiviteteve shoqërore dhe përvojave unike për udhëtarët, ndërsa u sigurojnë atyre fleksibilitet para dhe gjatë pushimeve. Në të njëjtën mënyrë, hotelet duhet të marrin në konsideratë një paketë të plotë të përvojave, duke shkuar përtej fokusit të vetëm në dhomën e miqve. Në atë këndvështrim, zhvillimi dhe dhënia e hyrjes së pakufizuar në zonat e përbashkëta dhe / ose hollin e hotelit është një strategji e rëndësishme pasi këtu mund të shoqërohen mysafirët. Duke e bërë atë një vend mikpritës dhe argëtues për të gjithë, të ftuarit po aq sa jo-mysafirët, veçanërisht vendasit, duhet të inkurajohen të rrijnë në hollin. Ndërtimi i një hapësire të përbashkët pune ose një shiriti në hollin, ftesa e akteve muzikore lokale për të luajtur ose organizimi i ekspozitave lokale të artit dhe takimeve në hollin (ose udhëzimi i turistëve në ato lloj ngjarjesh) janë disa strategji që mund të përfshihen lehtësisht në ofertë të dallohen duke u dhënë turistëve mundësinë për bashkëvepruar dhe për bërë biseda me vendasit dhe mysafirë tjerë.

Një mënyrë tjetër për industrinë tradicionale të turizmit për të rritur dimensionet sociale dhe autentike të përvojës së turistëve është partneriteti me të sharing start-ups të cilat lejojnë banorët në një destinacion të veprojnë si udhëzues turistik ose të ofrojnë përvoja autentike për turistët. Për shembull, turistët mund të drejtohen te partnerët e KK si p.sh. Thuisafgehaald në Hollandë ose Bienvenue à ma table në Francë, të cilat janë platforma përmes të cilave banorët lokalë mund të ftojnë njerëz, përfshirë turistë, në shtëpinë e tyre për të ndarë një vakt.

Source:Antenna – Unsplash

Një element kryesor që justifikon tërheqjen në rritje të praktikave të KK në industrinë e turizmit është fleksibiliteti krahasuar me aktorët tradicionalë. Turistët kërkojnë të ndihen rehat dhe kjo nënkupton një shkallë minimale komoditeti. Strategjitë mund të përfshijnë zhvillimi i një aplikacioni ose i një sistemi dixhital rezervimi për të kontrolluar në mënyrë fleksibile dhe për të kërkuar shërbime, duke qenë miqësorë për kafshët shtëpiake, duke ofruar dhoma lidhëse për një çmim ose dhoma të pajisura me kuzhina.

Për më tepër, turistët nuk kanë dëshirë të jenë të detyruar ose të kufizuar, për shembull nga oraret strikte të mëngjesit ose check-in, ose shërbimet e detyrueshme. Aktorët në detyrë duhet të punojnë në sigurimin e një fleksibiliteti më të madh për konsumatorët, duke i lejuar ata të pajisen me gjithçka që u nevojitet pa kosto shtesë që lidhen me shërbimet e padëshiruara. Një strategji është kalimi nga ofertat e detyrueshme shërbimeve plota shërbimet e kërkuara. Në sektorin e akomodimit, aktorët në detyrë mund të rimendojnë ofertën e tyre duke zvogëluar numrin e shërbimeve të përfshira dhe duke propozuar dhoma më efikase duke përmirësuar dhe theksuar zonat e përbashkëta. Në atë mënyrë, një çmim më i ulët i propozohet mysafirit i cili është gjithashtu më fleksibël. Për shembull, një hotel mund të përfshijë një dysheme me dhoma më të lira në të cilat nuk ka mirëmbajtje shtëpie.

Një rast studimi është Moxy hotels të cilat ofrojnë dhoma të vogla të përballueshme dhe sigurojnë një vakt të plotë vetë-shërbimi dhe furrat me mikrovalë në çdo kohë në vend që të keni një restorant.

Ndërsa teknologjia është në themel të KK, një karakteristikë kryesore e konceptit është forcimi i saj i lidhjeve shoqërore dhe lidhja njerëzore përmes ndarjes së mallrave dhe produkteve. I njëjti vëzhgim mund të bëhet për sektorin e turizmit: teknologjia mund të mbështesë një përvojë të zgjeruar të klientit (rezervim i lehtë, komunikim, reagime të mysafirëve, etj.) Dhe uljen e kostove. Sidoqoftë, aktorët në detyrë duhet të luftojnë dimensionin e pafytyrësisë së teknologjisë, kihet parasysh se fytyra e njeriut prapa teknologjisë është shumë e rëndësishme për turistin modern. Kjo do të thotë të kthehemi te gjërat themelore: duke ofruar një shërbim vëmendshëm, njerëzor dhe të personalizuar, duke përfshirë një ndërveprim të mirëfilltë, për klientin nga përpara (organizimi, planifikimi dhe prenotimi) deri pas udhëtimit (reagime, vlerësime, etj.)

Në sektorin e akomodimit, në kohërat kur mikpritësit e Airbnb janë gjithnjë e më pak të pranishëm kur mysafirët arrijnë në strehim pasi nuk jetojnë në të, hotelet mund të përdorin faktorin njerëzor si një levë për të ofruar një përvojë njerëzore dhe të mirëfilltë për turistët. Strategjitë e thjeshta përfshijnë dërgimin e një letre mirëseardhje më të personalizuar sesa një email konfirmimi të automatizuar në fazën e rezervimit, për të siguruar praninë e një agjenti të check-in dhe një portier të dobishëm, etj. Trajnimi i stafit është thelbësor në një kohë ku shumica e turistëve kanë qasje në të gjithë informacion në internet: ekipet e zyrave të përparme dhe / ose tryezat e pritjes duhet të bëhen portierë lokalë socialë të pajisur me njohuri lokale në mënyrë që të ndihmojnë turistët të marrin përvojën që kërkojnë duke bërë rekomandime për ngjarjet lokale, aktivitetet, akomodimet, restorantet, etj.

Strategjitë e përgjithshme për një origjinalitet të përmirësuar gjithashtu përfshijnë duke e bërë informacionin promovues personal dhe transparent, për shembull shmangia e imazheve të fotosopuara. Kërkimet nga Mody dhe Hanks tregojnë se markat e turizmit të perceptuara si autentike dhe origjinale rrisin besnikërinë e tyre në markë.

Source: True Agency – Unsplash