Tema 3 Rastet studimore të zgjidhjeve të paketimit

Smart-të mundësuara të ripërdorshme gota për me vete, start-up: Bali, Singapor, Hong-Kong

Kur porosisin ushqime ose pije për me vete, klientët mund të zgjedhin një gotë revolv të ripërdorshme. Vendoset një depozitë për gotën, e cila do të paguhet pas kthimit në një stacion pranimi ose në ndonjë kafene pjesëmarrëse. Revolv u siguron përdoruesve stimuj, përfshirë zbritjet, të zgjedhin një revolv gotë.

Revolv ofron disa mënyra funksionimi. Sistemet e ripërdorshme në të gjithë qytetin punojnë nëpër kafene dhe zinxhirë më të mëdhenj dhe mbështeten në shërbime të dedikuara për marrjen e kupave nga pikat e lëshimit, stacionet e pastruara të centralizuara dhe rishpërndarjen. Sistemet e mbyllura për festivalet / ngjarjet, ndërtesat e zyrave të korporatave dhe kampuset përdorin ambiente pastrimi në vend.

reCIRCLE është një zgjidhje e paketimit të ripërdorshëm për ushqim për me vete. I zhvilluar në Zvicër, çdo qytet i rëndësishëm ka më shumë se 100 restorante që propozojnë kutitë reCIRCLE. Eshtë një koncept i marrjes së kutive të ripërdorshme të propozuara nga restorantet take away dhe furnizuesit e ushqimit. Bazuar në subscription mujor, ReCIRCLE ofron restorante ose shërbime vaktesh një sasi të caktuar të kutive reCIRCLE, mjetet e komunikimit dhe shkëmbimi i kutive të vjetra ose të thyera nga ato të reja.

Konsumatorët mund të marrin ushqim take- away vendosur në një “reCIRCLE BOX”, duke paguar deposit. Ata mund të rimbursojnë depozitën e tyre duke kthyer kutinë në ndonjë nga reCIRCLE restorante. Koncepti “dreka si një shërbim” kursen miliona kontejnerë të asgjësueshëm çdo ditë.

Një dispenser për pije që kthehet dhe lan kupën tuaj pas përvojës tuaj të pirjes. Një zgjidhje gardiane për të zhdukur gotat e zakonshme plastike. Shikoni videon përkatëse:

Ripërdor kutitë nga dyqanet, dyqane elektronike të drejtuara nga familja në Bruksel.

Elak ka adoptuar një qasje rrethore për aktivitetet e saj të tregtisë elektronike që nga fillimi. Kur vendosën dyqanin e saj webshop, pronarët menjëherë kuptuan se ishin në rrugën e duhur për të marrë dhe dërguar një tufë të tërë paketimesh. Për të zvogëluar sasinë e saj, u gjet një zgjidhje e thjeshtë: ri-përdorni çfarëdo që furnizuesit e paketimit dërgojnë mallrat e tyre.

Duke parë që dyqani grumbullon më shumë se 20,000 artikuj të të gjitha madhësive, Elak nuk ka nevojë të blejë dhe ruajë paketimet e kartonit në formate të ndryshme. Kurdoherë që furnizimet e tij janë të pamjaftueshme, punonjësit mbledhin kartonë të asgjësuar nga supermarketet lokale. 

Përkundër dërgimit të 25 paketave në ditë mesatarisht, Elak nuk ka blerë një kuti kartoni në 2018 për të dërguar këto mallra, përkundrazi duke u mbështetur në furnizimet e saj dhe supermarketet lokale. Jo vetëm që kjo zvogëlon ndikimin mjedisor të dyqanit dhe kostot më të ulëta, por klientët gjithashtu vlerësojnë angazhimin për shitje me pakicë të qëndrueshme.

Ripërdor transportuesit për ueb dyqane me mekanizmin e shperblimit te depozites, përdoret nga 50+ shitës elektronikë, 50,000 përdorues të fundit (në të gjithë botën)

RePack siguron paketimin si një shërbim për shitësit me pakicë në internet dhe dyqanet e internetit të markave të njohura si Filippa K, Ganni, Mud Jeans, etj.

Kur klientët porosisin nga dyqani në internet ata mund të zgjedhin paketimin alternativ të ripërdorimit të RePack. Porosia pastaj i dorëzohet klientit në një transportues RePack me një etiketë kthimi të parapaguar. Më pas, klientët e dërgojnë transportuesin përsëri në RePack për një kontroll qendror të cilësisë dhe rishpërndarje.

Çdo transportues ka një barkod unik që siguron që transportuesit individual mund të identifikohen dhe të lidhen me një dërgesë specifike. Kjo mundëson që një shpërblim për klientët të shkaktohet kur dërgoni përsëri RePack.

Paketim i ripërdorshëm për porositë e dyqaneve në internet me një dërgesë të integruar, 20,000+ vajtje-ardhje deri më sot (SH.B.A.)

LimeLoop jep me qira transportuesit e tyre inteligjentë përmes një sherbimi me subscription ne ueb dyqanet. Ueb dyqanet dorëzojnë porosi për klientët në LimeLoop transportues të zgjuar dhe të kthyeshëm. Pas marrjes së transportuesit inteligjent, klientët përdorin një etiketë të parapaguar të transportit për ta kthyer transportuesin në magazinën më të afërt përmes UPS, duke bërë të mundur që transportuesit të ripërdoren për një dërgesë të re.

Për të plotësuar përvojën e transportuesit, dyqanet në internet, qendrat e përmbushjes dhe klientët përfundimtarë mund të përdorin një aplikacion për t’u angazhuar më tej me transportuesit, për të thjeshtuar logjistikën dhe për të mbledhur të dhëna në lidhje me udhëtimin e transportuesit. Një gjeneratë e ardhshme e transportuesve do të lejojë gjurmimin e vendndodhjes nga-në-minutë, monitorimin e angazhimit të konsumatorit dhe menaxhimin e efektshëm të logjistikës.