Tema 3 Një mënyrë e drejtë për të komunikuar

Mënyra më praktike për të komunikuar është komunikimi mbi faktet. Do të thotë të shpjegosh:

 1. Çfarë bëni me të vërtetë dhe
 2. Pse e bën.
 3. Çfarë bëni ju vërtetë?
 • Tregoni atë që bëni konkretisht, merrni shembuj praktikë;
 • Tregoni përfitime të qarta (përdorni analizën e situatës në fillim të zbatimit të qarkut për të vlerësuar progresin e bërë); p.sh., ne e ulëm konsumin e ujit me 15% duke rritur si rehatinë ashtu edhe mirëqenien tuaj;
 • Shpjegoni përfitimet që ju sillni për klientët tuaj, komunitetin në të cilin jeni pjesë, shoqërinë në përgjithësi.
 • Një etiketë ose një çertifikim mund të jetë një provë për audiencën tuaj. Kjo vlerësohet gjithnjë e më shumë, por etiketa duhet të dihet :
  • në nivelin lokal (komunikimi me palët tuaja të interesit lokal);
  • në nivel ndërkombëtar (nëse keni klientë ndërkombëtarë).

EcoBnB është një platformë për rezervimin e akomodimit. Për të qenë pjesë e rrjetit Ecobnb, akomodimet e qëndrueshme duhet të plotësojnë të paktën pesë nga dhjetë parametrat themelorë të eko-qëndrueshmërisë të njohur nga ekolabelët dhe çertifikimi i ekoturizmit.

Shikoni se si komunikohen kriteret e tyre.

Kjo është ajo që shfaqet në faqen e parë të faqes së tyre në internet. Shikoni se si ata po komunikojnë për ndikimin në mjedis.

⮚Cilat janë faktet?

⮚A është e lehtë për t’u kuptuar?

Për të pasur më shumë detaje mbi komunikimin e tyre, vizitoni website.

Rast studimi 2: Greet

Këtu janë komunikimet e bëra nga Greet Hotels. Lexoni tekstin dhe shikoni videon.

 • Si shprehin hotelet Greet zbatimin e tyre rrethor?
 • Shikoni faktet, por edhe fjalorin, dhe skenat në video.
 • Cilat janë vlerat e Greet Hotels?
 • Si Greet hotelet ftojini njerëzit të jenë klientët e tyre?

Për të pasur më shumë detaje mbi komunikimin e tyre, vizitoni website.

Mire se erdhet ne greet! Hotels angazhuar lokalisht,të përqendruar atë ka vërtet rëndësi.

Mblidhuni rreth tryezës sonë të përbashkët, qëndroni në dhomat e familjes sonë, merrni pjesë në aktivitetet tona: sepse momentet më të mira janë ato që ndajmë, të gjitha hapësirat tona janë krijuar për të jetuar momente shoqëruese.


Shijoni reçelët tanë rajonalë, bukën e pjekur të dorëzuar nga furrtari në vendi dhe befasohuni këndshëm nga enët tona të cilësisë së mirë dhe tradicionale. Ne duam më të mirën për klientët tanë dhe komunitetet lokale. Kjo është arsyeja pse ne ofrojmë prodhime të freskëta dhe të thjeshta vendase.

Adhuroni mobiljet tona nga tregjet lokale, si një vazo murator që përdoret si llambë pranë shtratit. Në Greet, ekziston një histori prapa çdo objekti. Ne i japim një shans të dytë gjithçkaje që gjejmë.

Zbuloni një vend ku të gjithë mund të kenë një shans të dytë, ku gjithçka mund të ketë jetë të re. Jini të përshëndetur!

https://all.accor.com/brands/greet.en.shtml

 1. Pse e bëni?

Ka shumë arsye për të vendosur të shkosh nga biznesi tradicional në rrethor, por ka një që është e jotja. Udhëtimi juaj në tranzicion mund të jetë një lëvizje e bukur për t’u angazhuar dhe tërhequr interesin e njerëzve.

 • Çfarë ju bëri të filloni udhëtimin tuaj?
 • Si shkuat nga zhvillimi i një sërë veprimesh të vogla, për të rishikuar plotësisht modelin tuaj të biznesit?

Tregoni një histori që bazohet në fakte dhe rezultate, por artikulohet përmes një zëri emocional të udhëhequr nga kultura dhe vlerat. Ndani përvojën tuaj në një mënyrë njerëzore, personale.

Në video mund të shihni një shembull.