Tema 1 Çmimi EMAS

Rast Studimi: Martin’s Brussels EU HotelBruksel, Belgjikë

Zinxhiri i hoteleve ka miratuar një sistem në zhvillim të menaxhimit të mjedisit (EMAS) dhe një program global të qëndrueshmërisë të quajtur « Të nesërmes i duhet e sotshmja”. Fjalët kryesore të politikës mjedisore të grupit hotelier janë: veprimi, informacioni, trajnimi dhe stimujt. Duke promovuar gjerësisht këto parime dhe duke propozuar disa hapa të thjeshtë për t’u ndjekur, hoteli i Martin ka siguruar që stafi, furnizuesit dhe mysafirët e tij mund të punojnë së bashku për të minimizuar gjurmën ekologjike të hotelit.

Procesi drejt marrjes së çertifikimit mjedisor për EMS kishte filluar në 2010 dhe do të çonte në çertifikimin e dyfishtë të EMAS dhe ISO 14001 në 2012. Ky çertifikim i dyfishtë u rinovua në 2015, si dhe në 2018. Martin’s Hotels u dha gjithashtu Çmimin Emas 2017 në kategorinë e ndërmarrjeve të mëdha. Hotelet e Martin kanë arritur kursime të konsiderueshme të kostos dhe materialit përmes politikës së tij të blerjes (burimi i produkteve lokale dhe të etiketuara eko, pajisje me qira) dhe menaxhimit të mbetjeve (preferenca për produktet e rimbushshme, blerjet me shumicë dhe dhurimi ose ripërdorimi i mobiljeve). Gaëlle Mourlon Beernaert, drejtori i qëndrueshmërisë së Hoteleve të Martinit, është krenar për veprimet e kompanisë : “Ne kemi ulur konsumin tonë energjisë me 12% ndërsa ende kemi rritur shfrytëzimin me 7%. Fitimi i çmimit siguron inkurajim për punonjësit tanë, cilët janë shumë përfshirë. ”  

Example of Environmental Report