Pullman Paris rrit kopshtin e vet të perimeve

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Një kopsht urban 650 m² u krijua në Mars 2014 në oborrin e Pullman Paris Tour Eiffel. Është krijuar nga TOPAGER, një kompani e re inovative e specializuar në bujqësi dhe biodiversitetin urban, me iniciativën e Drejtorit të Përgjithshëm të hotelit, René ANGOUJARD.

NDIKIMI

Një prodhim i frutave dhe perimeve me vlerë të lartë shije.

Çdo vit, kopshti me perime Pullman Paris Tour Eiffel prodhon më shumë se 500 kg fruta dhe perime, me freski dhe aroma të pakrahasueshme, të destinuara për të sajuar recetat e barit Frame, restoranti i hotelit Pullman Paris Tour Eiffel.

PËRSHKRIMI I NISMËS

E vendosur në zemër të Parisit, rrëzë Kullës Eifel, përbëhet nga:

– një kopsht perimesh që përmban perime, bimë të freskëta, por edhe lule të ngrënshme, luleshtrydhe dhe mjedra,

– një pemishte me 10 pemë frutore

– një shtëpi pule ku strehohen 6 pula dhe katër koshere bletësh,

– 2 kompostues.

– Një zonë e dedikuar për biodiversitetin prej 120 m².

Me vendosmëri inovative dhe pioniere, ky projekt rigjeneron hapësira klasike të gjelbra dekorative duke integruar nocionin e bujqësisë urbane.

Mirëmbajtja e kopshtit të perimeve kryhet nga njerëz me aftësi të vogla të cilë fitojnë aftësi të reja.

Kopshti i perimeve është gjithashtu një burim oksigjeni si për klientët ashtu edhe për ekipin. Personeli i kuzhinës ndihmon në mirëmbajtjen e këtij kopshti dhe shtëpisë së pulave. Punëtoritë e zbulimit dhe pjesëmarrja në të korra kontribuojnë në kohezionin e shërbimeve të ndryshme dhe promovojnë ndërtimin e ekipeve.

.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Pullman Paris
  • Qyteti: Paris
  • lloji i ofruesit: Hotel
  • Parimi rrethor : Rigjenerimi i sistemeve natyrore
  • Fokusi: Ripërtrimi
  • Fjalët kyce: #kopsht urban #biodiversiteti

MË SHUMË INFO

Access the full case study (French)