Prodhimi i energjisë me hidrogjen në Radisson Blu Hotel

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Radisson Hotel Group (RHG) udhëheq qëndrueshmërinë në industrinë e hotelit, duke instaluar teknologjinë e qelizave të karburantit që lejon Radisson Blu Hotel, Frankfurt të gjenerojë energjinë e vet.

NDIKIMI

Duke filluar nga fundi i verës 2017, qelizat e karburantit filluan të furnizonin hotelin afërsisht 3GWh energji elektrike dhe 2GWh nxehtësi. Teknologjia shumë efikase lejon gjithashtu që hoteli të ulë emetimet e CO2 me rreth 600 tonë në vit. Kjo sasi është e barabartë me emetimet e CO2 nga 50,000 makina që ngasin 100 km.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Falë një zgjidhje shumë inovative të decentralizuar, Radisson Blu Hotel, Frankfurt në Gjermani tani është në gjendje të gjenerojë energjinë e tij. Kjo arritje e bën atë hotelin e parë në Evropë me një qelizë karburanti hidrogjeni me madhësi industriale, dhe instalimi unik i teknologjisë së qelizave të karburantit është i pari i madhësisë së tij në një hotel.

Angazhimi i Think Planet është forca lëvizëse e futjes së teknologjisë së qelizave të karburantit në Radisson Blu Hotel, Frankfurt. Qeliza e instaluar e karburantit ka një avantazh të madh ndaj sistemeve konvencionale të gjenerimit të energjisë – gjenerimi i energjisë elektrike dhe nxehtësisë në një proces jo djegieje, në të cilin mungojnë ndotësit si oksid azoti ose grimca të imëta pluhuri.

Zgjidhjet inovative të energjisë, duke përfshirë edhe qelizat e karburantit, mund të ofrojnë vlerë të shtuar për hotelet – duke ulur ndjeshëm kostot e energjisë dhe duke rritur në mënyrë drastike mirëdashësinë mjedisore (deri në pikën e të qenit neutral ndaj karbonit). Efektet e teknologjisë – plus subvencioni nga legjislacioni i kombinuar i ngrohjes dhe energjisë – krijojnë kursime të kostos së energjisë prej afërsisht 60,000 € në vitin e parë të komisionimit të impiantit.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Radisson Blu Hotel
  • Qyteti: Frankfurt
  • Lloji i ofruesit: Hotel
  • Parimi rrethor: Rigjenerimi i sistemeve natyrore
  • Fokusi: Ridizajno
  • Fjalët kyce: #energjia #fuel cell

MË SHUMË INFO

Access the full case study