Natyralja është e bardha e re: eco pëlhurë liri tek AccorHotels

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

AccorHotels ka prezantuar një inovacion të madh në sektorin e hotelierisë për shtretër jo-kemikal dhe pëlhurë liri në hotelet e saj të mesme dhe më ekonomike në Evropë (Novotel, Mercure, ibis, Ibis Style dhe Ibis Budget).

 

NDIKIMI

Gjatë fazës së përdorimit, largimi i agjentëve zbardhues nga detergjentët e përdorur do të çojë në një ulje të shumë ndikimeve, veçanërisht konsumin e ujit dhe ekotoksicitetin ujor.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Në rrjedhën e sipërme, një fazë projektimi dhe prodhimi i kësaj pëlhure  të re u bë në bashkëpunim të ngushtë midis AccorHotels dhe partnerëve të tij të tekstilit, Standard Textile dhe Tissage Mouline.

Gjatë procesit të përfundimit të pëlhurës, kjo liri dhe shtroja e banjës nuk zbardhet në mënyrën tradicionale kimike, duke përdorur agjentë zbardhues të tillë si peroksid, acid ose zbardhës optik. Papastërtitë në pambuk hiqen pa probleme në një mënyrë më eko-miqësore përmes një trajtimi të enzimeve natyrore.

Pra, ngjyra natyrale e pambukut është ruajtur dhe liri i ri është i njohur vizualisht përmes ngjyrës së tij origjinale ecru, e cila për më tepër kontribuon në një atmosferë komode në dhomë.


Paralelisht, për peshqirët, AccorHotels dhe partneri i saj Standard Textile zhvilluan një teknologji inovative përsosëse Elevation që përfshin përqendrimin e pjesës më të madhe të materialit në qendër të peshqirit dhe ndihmon në optimizimin e peshës së produktit me të njëjtën cilësi në përdorim për mysafirin.

AccorHotels po punon me partnerët e saj të lavanderisë në Evropë për t’i përfshirë ata në një diskutim të përbashkët mbi riorganizimin e proceseve të tyre.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: AccorHotels
  • Qyteti: Global
  • Lloji i ofruesit: Hotel
  • Parimi rrethor : Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes
  • Fokusi: Refuzo, Redukto
  • Fjalët kyce : #banjo dhe pëlhurë liri

MË SHUMË INFO

Lexoni press reviews