Mobiliteti i gjelbër në Val d’Hérens

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Hotel Boutique Maya u hap në 2012 në Alpet Zvicerane. Është një hotel pionier me një koncept unik ekologjik, që ndërthur luksin, inovacionin dhe qëndrueshmërinë; hoteli i parë i ndërtuar me balla kashte. Hoteli zbaton një qasje “Green” për mikpritjen që nuk bën asnjë kompromis për përsosmërinë, komoditetin ose përvojën autentike. Me këtë kontekst dhe me këtë qasje lindi Projekti i Mobilitetit të Gjelbër.

NDIKIMI

Ulën emetimet e C02 nga transporti eko-miqësor.

Një qasje kolektive për të rimenduar lëvizjen turistike në një destinacion rajonal.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Parimi:

– Një rrjet i makinave elektrike dhe stacioneve të karikimit në dispozicion për mysafirët e hotelit, në të gjithë luginën, të vendosura në zemër të Alpeve Zvicerane.

– Një shërbim i mobilitetit “Green” në vend për ekskursione individuale fleksibël.

Paguani atë dëshironi:

Parimi “Paguaj atë që dëshiron” zbatohet për këtë shërbim. Vizitori vendos për shpërblimin financiar që do të japë në këmbim. Në këtë mënyrë, ai bëhet një pjesëmarrës aktiv i shërbimit.

Kështu, kënaqësia e klientit rritet nga ndjenja e privilegjit. Kontributi financiar nuk perceptohet si shpenzim por si vlerësim i një shërbimi të vlerësuar.

Përparësitë:

Transporti i udhëtarëve është një nga burimet më ndotëse në industrinë e turizmit. Ky shërbim i ri i motivon mysafirët të arrijnë në destinacionin e tyre me transport publik, si dhe duke ofruar lëvizshmëri eko-miqësore në vend. Përveç kësaj, rajoni prodhon rrymë nga hidrocentrali i tij i cili furnizon stacionet e karikimit.

Ajri i pastër, heshtja, flora dhe fauna janë pasuri e vlefshme që duhet të ruhet për mikpritjen e qëndrueshme.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Maya Boutique Hotel
  • Qyteti: Nax, Zvicër
  • Lloji i ofruesit: Hotel
  • Parimi rrethor: Mbajtja e produkteve dhe materialeve në përdorim
  • Fokusi: Ripërdorimi
  • Fjalët kyce: #mobiliteti #konsumi bashkëpunues