Kursimi i ujit tek SAMBA Hotel

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Zgjidhja e propozuar demEAUmed integron teknologjitë inovative të trajtimit të ujit, TIC dhe mjetet e menaxhimit të ujit.

Teknologjitë e ndryshme të provuara të trajtimit të ujit në nivelin e para se të hynë në treg u kombinuan si duhet për të trajtuar dhe përshtatur rrjedhat e ndryshme të ujit për nevojat e zonave të ndryshme në resort, duke kursyer konsumin e ujit të freskët dhe duke ulur ndikimet mjedisore dhe socio-ekonomike në një mënyrë të sigurt.

NDIKIMI

Që nga instalimi i sistemit të ujit gri (në periudhën 1997-2018), hoteli kurseu mbi 160,000 m3 ujë dhe arriti nivelet e konsumit nën 100 L / person / ditë.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Hotel Samba është një zinxhir i hoteleve 3 * i vendosur në Lloret de Mar dhe Blanes. Është një resort i madh me 441 dhoma me kondicioner, zona të gjelbërta dhe pishina të jashtme, salla konferencash, bar dhe restorant. Është çertifikuar nga EMAS dhe ISO 14001.

Hoteli është i njohur për praktikat e tij të menaxhimit në mjedis dhe posaçërisht për zbatimin e masave të kursimit të ujit.

Gjithashtu hoteli posedon certifikimin nga sistemi “Catalan Environmental Quality Guarantee” që nënkupton që pronarët duhet të ndërmarrin veprime specifike në lidhje me menaxhimin e ujit dhe zvogëlimin e konsumit.

Një nga praktikat më të mira të zbatuara në kontekstin e menaxhimit të ujit përfshin një sistem efikas të ripërdorimit të ujit gri për përdorimi teknik dhe larjen e tualetit.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Samba Hotel
  • Shteti: Spanjë
  • Lloji i ofruesit: Hotel
  • Parimi rrethor: Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes (teknologji inovative të trajtimit të ujit)
  • Fokusi: Ripërdorim
  • Fjalët kyce: #masat e kursimit të ujit #ndërgjegjësimi ndaj ambientit #uji dhe ripërdorimi i ujit nga mbetjet

MË SHUMË INFO