Kursimet e ujit dhe energjisë në BoutiqueHotel Stadthalle

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Në vitin 2002, Michaela Reitterer bleu hotelin ‘Zur Stadthalle’ dhe vendosi të konsiderojë “ndërgjegjësimin ndaj  mjedisit ’si vizionin kryesor të kompanisë. Respekti për natyrën dhe burimet e saj është një nga shtyllat kryesore të aktiviteteve të kompanisë, si dhe garanton relaksim në një atmosferë unike.

Gjatë viteve, hoteli u ristrukturua disa herë me qëllimin kryesor të rritjes së nivelit të qëndrueshmërisë ekologjike të strukturës, duke arritur kështu titullin e hotelit të parë në botë të bilancit të energjisë zero në zonat urbane.

NDIKIMI

Boutiquehotel Stadthalle kursen deri në:

 • 21,024 kg CO2/në vit
 • 62.000 kWh / person / vit (shtëpi pasive)
 • 65L për mysafir * përfshirë. lavanderi (shtëpi pasive)
 • Nuk ka nevojë për ngrohje (shtëpi pasive)
 • Ndarja dhe riciklimi i 100% të mbetjeve të prodhuara

PËRSHKRIMI I NISMËS

Boutiquehotel Stadthalle është një shembull i praktikës më të mirë të zbatimit të ideve inovative. Është hoteli i parë në një qytet në të gjithë botën me një bilanc zero-energjie. Kjo nënkupton që sasia e energjisë së nevojshme gjatë gjithë vitit prodhohet me anë të një pompe nxehtësie të ujit nëntokësor, paneleve diellore 130 m² në çati për ujë të ngrohtë dhe paneleve diellore 93m² për energji elektrike.

Hoteli përdor ujë vetëm nga pusi i tyre për të ujitur bimët dhe lulet në kopsht.

Kokat e eko-dushit përfshijnë kufizues të rrjedhës që mund të zvogëlojë konsumin e ujit deri në 35%, ndërsa TV-të janë kryesisht në modalitetin e gatishmërisë, me një konsum jashtëzakonisht të ulët të energjisë prej vetëm 1 vat. Për më tepër, dritat LED me konsum të ulët të energjisë elektrike, 14 vat gjithsej, janë instaluar në hotel.

Mëngjesi shërbehet për 157 dhoma duke qenë 100% organik me një larmi të madhe të delikatesave rajonale veçanërisht për njerëzit me stilin e jetës vegane dhe intolerancën ndaj ushqimit.

Kopshti i kushtohet kryesisht kultivimit të livandës dhe është një oaz i gjelbër për katër koshere.

FAKTE TE SHPEJTA

 • Organizata: Boutiquehotel Stadthalle
 • Shteti: Austri
 • Lloji i ofruesit: Hotel
 • Parimi rrethor: Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes (prodhimin e energjisë dhe ushqimit)
 • Fokusi: Redukto, Ricikloe
 • Fjalët kyce: #SGSs #bilanci i energjisë zero