Hotelet NH riciklojnë tapat në materiale të ndërtimit

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Në kornizë të angazhimit për t’u kujdesur për Planetin, NH Hotel Group ka përforcuar nismën e saj të ekonomisë rrethore – CORK2CORK – falë së cilës u jep një jetë të dytë tapave të mbledhura në restorantet e vendosura në disa nga hotelet e Kompanisë.

NDIKIMI

Falë CORK2CORK, emetimi i 37,221 kilogram dioksid karboni është shmangur që nga viti 2011, duke kontribuar kështu në konfigurimin e një ekonomie të karbonit të ulët.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Qëllimi i projektit është të kthej dhe riciklojë tapat nga shishet e verës në mënyrë që t’u sigurojë atyre një ripërdorim të ri, duke i shndërruar posaçërisht në materiale mbulesë dhe izoluese për përdorim në ndërtimin e dhomave të reja. Përveçse vepron si një izolues i nxehtësisë, ky material i ricikluar zvogëlon zhurmën dhe nevojën për kontroll artificial të temperaturës, duke rritur kështu efikasitetin e energjisë së dhomave dhe të hotelit në përgjithësi.

Eshtë një nismë pioniere në sektorin evropian të hotelerisë e cila daton që nga viti 2011, kur NH Hotel Group konceptoi idenë së bashku me prodhuesin kryesor të materialeve të tapës, Amorim. Të inkurajuar nga rezultatet e forta të deritanishme, duke mbledhur 1,994 kilogramë tapë për ripërdorim në ndërtimin e 300 dhomave të reja (rreth 8,000 metër katror), Grupi po kërkon të rritë programin duke mbledhur jo vetëm tapa, por edhe produkte të tjera hotelierie për riciklimi dhe shfrytëzimi.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Nh Hotel group
  • Qyteti: Qytete të ndryshme në Spanjë dhe Itali
  • Lloji i ofruesit: hotel
  • Parimi rrethor : Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes
  • Fokusi: riciklo
  • Fjalët kyce: tapë, izolim