Hotel Fairmont kujdeset për bletët

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Për më shumë se 25 vjet, Fairmont Hotels & Resorts është angazhuar për të mbrojtur mjediset e saj lokale përmes Partneritetit të Qëndrueshmërisë Fairmont të vlerësuar me çmime. Në vitin 2008, Fairmont pa një mundësi për të ndihmuar në luftimin e Çrregullimit të Rënies së Kolonive duke vendosur koshere bletësh në kopshtet e çative të hotelit.

NDIKIMI

Bletët janë një nga pjalmuesit më efektivë në planet dhe ato po bien me ritme të frikshme. Jo vetëm që instalimi dhe mirëmbajtja e koshereve të bletëve ndihmon në mjediset lokale duke u ofruar bletëve një shtëpi për të pllenuar kopshtet dhe parqet e zonës, por duke mare direkt, kuzhinierët mund të ofrojnë mjaltë të shijshëm, lokal dhe të qëndrueshëm për përdorim.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Në vitin 2015, Fairmont zgjeroi programimin e saj të bletëve me prezantimin zyrtar të programit të saj Bee Sustainable; përveç përqendrimit në bletët, programi u zgjerua për t’u përqëndruar edhe në bletët e egëra me prezantimin e hoteleve të reja të bletëve polenizuese në vendet Fairmont në të gjithë botën.

Fairmont ishte marka e parë hoteliere luksoze që zhvilloi programimin e mjaltit dhe tani konsiderohet si kompania kryesore hoteliere në këtë hapësirë. Sot, hotelet Fairmont kanë më shumë se 40 koshere bletësh dhe koshere bletësh të egra në pronat në të gjithë botën. Shumë hotele janë gjithashtu të famshëm për të ushqyer kopshte bimësh dhe perimesh në pronë, të cilat kontribuojnë në shëndetin e pjalmuesit. Këtë vit, Fairmont ngriti programin e saj Bee Sustainable si marka e parë e hotelit që solli përpjekjet e saj në mënyrë dixhitale përmes ndjekjes, monitorimit dhe analizës së bletëve si një mënyrë për të ndarë informacionin më të azhurnuar drejtpërdrejt nga kosheret e çative dhe hotelet e bletëve. Kjo platformë e re dixhitale i ofron Fairmont mundësinë për të edukuar më tej mysafirët dhe kolegët për rëndësinë e shëndetit global të bletëve.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Fermont hotels
  • Qyteti: San Francisco
  • Lloji i ofruesit : Hotel
  • Parimi rrethor : Rigjenerimi i sistemeve natyrore
  • Fokusi: Ripërtrimi
  • Fjalët kyce: #bletët #biodiversiteti

MË SHUMË INFO