Eco-friendly shishet me ujë tek Robinson Club në Maldive

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Furnizimi me ujë të pijshëm në Maldive është nën tensioni dhe mbetjet plastike paraqesin një rrezik të veçantë për detin. Në atë këndvështrim, hoteli Robinson Club Maldives është i përkushtuar për përpunimin e qëndrueshëm të ujit dhe zvogëlimin e mbeturinave.

NDIKIMI

Fabrika e mbushjes së ujit do të prodhojë rreth 3,000 litra ujë të pijshëm çdo ditë.

Ky sistem ka eliminuar nevojën për të transportuar dhe asgjësuar rreth 480,000 shishe plastike në vit. Prandaj, lejon jo vetëm shkurtime të konsumit, gjë që është e mirë për klimën, por gjithashtu kursen kosto.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Për të parandaluar ndotjen e oqeanit nga përdorimi i shisheve plastike, dy Klubet Robinson në Maldive po shmangin mbeturinat falë trajtimit të qëndrueshëm të ujit të pijshëm.

Kërkesat e ujit të freskë të ishullit plotësohen me anë të një sistemi të shkripëzimit dhe purifikimit të ujit të detit të kombinuar me një fabrikë të sodës. Ky proces i osmozës përdoret për të prodhuar ujë të pijshëm, i cili më pas shndërrohet në ujë të gazuar duke shtuar minerale dhe acid karbonik. Më në fund, uji i gjeneruar i sodës mbushet në shishe qelqi. Shishet pastrohen gjithashtu në nivel lokal, i cili ndan krejtësisht mbeturinat plastike.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Robinson Club Maldives
  • Shteti: Maldive
  • Lloji i ofruesit: hotel
  • Parimi rrethor : Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes
  • Fokusi: Redukto
  • Fjalët kyce: #Mbetjet e Plastikës #Uji i pijshëm

MË SHUMË INFO

Access the full case study