Dhënia jetë e mobiljeve të hotelit për të dytën herë – Ibis Sisteron

KONTEKSTI DHE OBJEKTIVI

Ideja për këtë projekt erdhi nga dëshira e hotelit për të zvogëluar ndikimin e tij në mjedis, për t’u përpjekur për të arritur zero mbetje dhe për të vërtetuar angazhimin e tyre ndaj shoqërisë.

Në vend që të merrte mobiljet e tyre në gjendje krejt të mirë dhe për ti dërguar në depo, hoteli vendosi të bëjë donacione për qytetarë dhe shoqata.

NDIKIMI

Koheëzgjatja e jetës së mobiljeve zgjatet duke u përdorur nga njerëz të tjerë.

PËRSHKRIMI I NISMËS

Së pari, stafi i hotelit vazhdon të bëjë inventarizimin e mobiljeve; të gjitha mobiljet dhe sendet që po zëvendësohen renditen sipas gjendjes së tyre: shtroja, tavolina, ndriçimi, pajisjet e banjës.

Pastaj, të gjithë objektet nixren on-line në platformën dixhitale që është krijuar për këtë rast, duke nxjerë të gjitha sendet dhe mobiljet që duhet të hidhen.

Në orët pas dërgimit të informacionit në lidhje me dhurimin, hoteli merr qindra kërkesa. Ekipet e hotelit u përgjigjen të gjitha kërkesave; ata shpërndajnë mobiljet dhe u dërgojnë e-mail njerëzve që janë të interesuar nga donacioni për të konfirmuar se kërkesat e tyre janë marrë parasysh.

Njerëzit janë të lumtur të mbledhin orenditë: familjet në nevojë, por edhe studentët që përpiqen të sigurojnë jetesën.

FAKTE TE SHPEJTA

  • Organizata: Ibis hotel (CFH)
  • Qyteti: Chapponay, France
  • Lloji i ofruesit : Hotel
  • Parimi rrethor: Mbajtja e produkteve dhe materialeve në përdorim
  • Fokusi: Ripërdorimi
  • Fjalët kyce: #zero mbetje #mobiljet

MË SHUMË INFO

Access the full case study (French).