Yellow Square ридефинира што е хостел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ

Хостелот YellowSquare во Рим го редефинира значењето на хостелот бидејќи има за цел да понуди не само место за спиење, туку и уникатно искуство со социјални врски и настани.

ВЛИЈАНИЕ

Со голема разновидност на активности, клиентите можат да живеат персонализирано искуство и да создаваат нови врски со локалното население и / или други туристи.

ОПИС НА ИНИЦИЈАТИВА

YellowSquare хостелот ја следи перспективата на колаборативна потрошувачка, предлагајќи низа активности и настани во и надвор од зградата на своите клиенти, вклучително и локални жители.

Хостелот вклучува во својата понуда, меѓу другите:

 • Бар кој одржува повеќе настани и забави, како што се концерти во живо од локални бендови
 • Простори за соработка кои им овозможуваат на клиентите да работат опкружени и на крајот создаваат врски со други работници;
 • Велосипедизам, културни или шопинг тури се организираат со локалното население;
 • Ресторан и можност за следење на часови за готвење
 • Изнајмување велосипеди и скутери;
 • Можност да направите тетоважа или шишање (фризура)

БРЗИ ФАКТИ

 • Организација: YellowSquare
 • Град: Рома
 • Давател на услуга: хостел
 • Циркуларен принцип: Задржување на производи и материјали во употреба
 • Фокус: Релоцирај
 • Клучни зборови: #колаборативнапотрошувачка #Искуство #Социјално

ПОВЕЌЕ ИНФО