Тема 3 Вистински начин за комуникација

Најпрактичен начин за комуникација е комуникација со факти. Тоа значи објаснување :

 1. Што навистина правите и
 2. Зошто го правите тоа.
 3. Што навистина правите?
 • Покажете што конкретно правите, давајте практични примери;
 • Покажете јасни придобивки (користете ја анализата на состојбата на почетокот на циркуларната имплементација за да го квантифицирате постигнатиот напредок); на пример, ја намаливме потрошувачката на вода за 15%, истовремено зголемувајќи ја и вашата удобност и благосостојба;
 • Објаснете ги придобивките што им ги носите на вашите клиенти, заедницата во која сте, и генерално на општеството.
 • Етикета или сертификација може да биде доказ за вашата публика. Ова се повеќе се цени, но етикетата треба да се знае :
  • на локално ниво (комуникација кон вашите локални засегнати страни);
  • на меѓународно ниво (ако имате меѓународни клиенти).

EcoBnB е платформа за резервации за сместување. За да бидат дел од мрежата на Ecobnb, одржливите сместувачки капацитети мора да задоволат најмалку пет од десетте основни параметри за еко-одржливост признати од еколабелите и сертификацијата за екотуризам.

Погледнете како се соопштуваат нивните критериуми.

Ова е она што се појавува на првата страница од нивната веб-страница. Погледнете како тие комуницираат за влијанието врз животната средина..

⮚Кои се фактите?

⮚Дали е лесно да се разбере?

За да има повеќе детали за нивната комуникација, посетете ја нивната вебстрана.

Подоле ви ги преставуваме комуникациите направени од Greet Хотели. Прочитајте го текстот и погледнете го видеото.

⮚Како Greet Хотели ја изразуваат примената на својата  циркуларност?

⮚Погледнете ги фактите, но и речникот, и сцените во видеото.

⮚Кои се вредностите на Greet Хотелите?

⮚Како Greet Хотелите ги покануваат луѓето да бидат нивни клиенти?

За да имате повеќе детали за нивната комуникација, посетете ја нивната веб-страница.

Добродојдовте во greet! Хотели локално ангажирани, ре-фокусирани на она што навистина е важно.

Соберете се околу нашата заедничка маса, останете во нашите семејни соби, учествувајте во нашите активности: бидејќи најдобрите моменти се оние што ги споделуваме, сите наши простори се дизајнирани да искусите пријатни моменти.


Уживајте во нашите регионални џемови, свежо печен леб што го доставува пекарот од соседството и бидете пријатно изненадени од нашите старомодни несовпаѓани садови. Ние го сакаме најдоброто за нашите клиенти и локалните заедници. Затоа нудиме свежи и едноставни локални производи.

Воодушевувајте се на нашиот реупотребен мебел, добиен од пазари за стари работи, како ѕидарска тегла што се користи како ламба за кревет. На Greet, зад секој предмет стои приказна. Ние и даваме втора шанса на сè што ќе најдеме.

Откријте место каде што секој може да има втора шанса, каде што сè може да има нов живот. Биди Greet.!

https://all.accor.com/brands/greet.en.shtml

3.Зошто го правите тоа?

Постојат многу причини да одлучите да преминете од вообичаениот бизнис во циркуларен, но има една која е ваша. Вашето транзиционо патување може да биде убава кука за вклучување и привлекување на интересот на луѓето.

⮚Што ве натера да го започнете патувањето?

⮚Како преминавте од развивање збир на мали активности, до целосно да го прегледате вашиот бизнис модел?

Раскажете приказна која е втемелена во факти и резултати, но артикулирана преку емотивен глас предводен од културата и вредностите. Споделете го вашето искуство на човечки, личен начин.

На видеото можете да видите пример за приказна.