Goodwings го неутрализира CO2-то на вашето патување

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ

Goodwings е платформа за резервација на хотели (претежно B2B). Основачите на платформата имаат намера да ја комбинираат својата лубов кон патувањето со нивната страст за создавање на поодржлива иднина, претворајќи ја туристичката индустрија во движечка сила за позитивни промени.

ВЛИЈАНИЕ

Компензацијата Goodwings се одвива преку Проектот Енвира Амазонија, потврден, проверен и ревидиран од трета страна, REDD +, проект за намалување на јаглерод (уништување на шумите). Проектот поддржан има за цел да ги заштити преостанатите шуми и нивната придружна биолошка разновидност.

ОПИС НА ИНИЦИЈАТИВА

Додека им нуди на своите клиенти исти хотели со исти цени како и секоја друга голема хотелска страница, „Goodwings“ гарантира дека сите емисии на јаглерод од патувањето се компензираат бесплатно преку целосно овластени проекти за неутрализирање на јаглерод.

Клиентите се поканети да дадат информации за патувањето (кои превозни средства, од каде до каде, итн.), Така што „Goodwings“ ќе го пресмета вкупниот отпечаток (кг СО2). Потоа, овластениот провајдер за неутрализирање Carbonfund.org, партнер на Goodwings, ќе го неутрализира јаглеродот преку три области на фокус: енергетска ефикасност, шумарство и обновлива енергија.

Покрај тоа, „Goodwings “ парите што обично ги троши на маркетингот ги посветува на поевтини цени на хотелските соби и на патникот му дава можност да донира процент од провизијата за резервација во добротворна организација по избор.

БРЗИ ФАКТИ

  • Организација: Goodwings
  • Место: Глобално
  • Давател на услуги: платформа за резервација на хотел
  • Циркуларен принцип: Обновување на природните системи
  • Фокус: Регенерирај
  • Клучни зборови: #Неутрализирање #КарбонНеутралност

ПОВЕЌЕ ИНФО