Модул 8: Кон туризам без пластика

Last updated:

Цели за учење:

Добредојдовте на Модул 8 – Кон туризам без пластика!

Целта на овој модул е да ве натера да разберете кои се влијанијата на пластиката што се користи на глобален начин и во туристичката индустрија и зошто треба да се движиме кон туризам ослободен од пластика.

Ќе се фокусираме на тоа како да се ослободите од пластичните предмети за еднократна употреба, кои се едни од главните извори на загадување предизвикани од пластиката.

Да почнеме!