Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ 100% од енергетските потреби за греење и топла вода се покриени со геотермален систем. Благодарение на овие локални обновливи извори, 9 000 тони СО2 се заштедува секоја

Yellow Square ридефинира што е хостел

Yellow Square ридефинира што е хостел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хостелот YellowSquare во Рим го редефинира значењето на хостелот бидејќи има за цел да понуди не само место за спиење, туку и уникатно искуство со социјални врски

Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Холандски потрошувач фрла околу 47 килограми храна на годишно ниво, што се претвора во финансиска загуба, но исто така и во расипување на сите поврзани активности како

Зелена мобилност на Val d’Hérens

Зелена мобилност на Val d’Hérens

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот „ Maya Boutique “ е отворен во 2012 година на швајцарските Алпи. Тој е пионерски хотел со уникатен еколошки концепт, комбинирајќи луксуз, иновации и одржливост; првиот

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Thon Hotels активно работи на намалување на остатокот од храна за 20% до 2020 година.Хотелот потпиша договор со Министерството за клима и животна средина за намалување на

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Идејата за овој проект дојде од желбата на хотелот да го намали влијанието врз животната средина, да се обиде да достигне нула отпад и да ја тврди

Greet rethinks its design with upcycled furniture

Greet rethinks its design with upcycled furniture

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Дефиницијата на Greet e „да се поздрави, да се сретне, и прими“,означува враќање кон најважните работи во хотелската индустрија, отелотворувајќи ја филозофијата за споделување, со амбиција да