Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ 100% од енергетските потреби за греење и топла вода се покриени со геотермален систем. Благодарение на овие локални обновливи извори, 9 000 тони СО2 се заштедува секоја

Yellow Square ридефинира што е хостел

Yellow Square ридефинира што е хостел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хостелот YellowSquare во Рим го редефинира значењето на хостелот бидејќи има за цел да понуди не само место за спиење, туку и уникатно искуство со социјални врски

Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Холандски потрошувач фрла околу 47 килограми храна на годишно ниво, што се претвора во финансиска загуба, но исто така и во расипување на сите поврзани активности како

Зелена мобилност на Val d’Hérens

Зелена мобилност на Val d’Hérens

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот „ Maya Boutique “ е отворен во 2012 година на швајцарските Алпи. Тој е пионерски хотел со уникатен еколошки концепт, комбинирајќи луксуз, иновации и одржливост; првиот

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Thon Hotels активно работи на намалување на остатокот од храна за 20% до 2020 година.Хотелот потпиша договор со Министерството за клима и животна средина за намалување на

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Идејата за овој проект дојде од желбата на хотелот да го намали влијанието врз животната средина, да се обиде да достигне нула отпад и да ја тврди

Greet rethinks its design with upcycled furniture

Greet rethinks its design with upcycled furniture

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Дефиницијата на Greet e „да се поздрави, да се сретне, и прими“,означува враќање кон најважните работи во хотелската индустрија, отелотворувајќи ја филозофијата за споделување, со амбиција да

Еко-пријателска флаширана вода во клубот Робинсон на Малдиви

Еко-пријателска флаширана вода во клубот Робинсон на Малдиви

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Снабдувањето со вода за пиење на Малдиви е под одреден притисок и пластичниот отпад претставува посебна опасност за морето. Во таа перспектива, хотелот Робинсон клуб Малдиви е

Bingham како студија за заштеда на храна (FoodSave)

Bingham како студија за заштеда на храна (FoodSave)

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Бингам е хотел во Лондон. Ресторанот на Бингам создава природна, модерна британска кујна користејќи ги најдобрите сезонски, одржливи состојки на локално ниво. Веќе фокусиран на одржување на

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот Стратон е мал хотел во Норфолк. Учеството во 1997 година од страна на сопствениците на хотелот во Проект за минимизирање на остатоци доведе до развој на