Краток и локален ланец на снабдување со храна во Auberge Kallisté

Краток и локален ланец на снабдување со храна во Auberge Kallisté

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотел со 18 спални соби во Корзика, Auberge Kallisté го разви млад пар посветен на заштитата на животната средина, на Корзика и на нејзините жители, нудејќи удобен

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Radisson Hotel Group (RHG) го води одржливоста во хотелската индустрија, инсталирајќи технологија на ќелии на горива што му овозможува на Radisson Blu Hotel, Франкфурт да генерира сопствена

Pullman Paris расте сопствена градина со зеленчук

Pullman Paris расте сопствена градина со зеленчук

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Урбана градина од 650 м2 е создадена во март 2014 година во дворот на Pullman Paris Tour Eiffel. Создадена е од TOPAGER, млада иновативна компанија специјализирана за

Хотелот Fairmont се грижи за пчелите

Хотелот Fairmont се грижи за пчелите

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Повеќе од 25 години, Fairmont Hotels & Resorts е посветен на заштита на своите локални средини преку наградуваното партнерство за одржливост Fairmont. Во 2008 година, Фермонт виде

Svart, енергетски позитивен хотел

Svart, енергетски позитивен хотел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Сварт ќе биде првиот енергетски позитивен хотел во светот, лоциран близу до глечерот Свартисен, северно од Арктичкиот круг, во општината Meloy. Дизајнот е со ниско влијание, конструкцијата

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Бест Вестерн е бренд број еден во светот со повеќе од 4.000 установи. Во Франција, Бест Вестерн е исто така првиот синџир во однос на еко-сертифицирани хотели

Yellow Square ридефинира што е хостел

Yellow Square ридефинира што е хостел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хостелот YellowSquare во Рим го редефинира значењето на хостелот бидејќи има за цел да понуди не само место за спиење, туку и уникатно искуство со социјални врски

Зелена мобилност на Val d’Hérens

Зелена мобилност на Val d’Hérens

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот „ Maya Boutique “ е отворен во 2012 година на швајцарските Алпи. Тој е пионерски хотел со уникатен еколошки концепт, комбинирајќи луксуз, иновации и одржливост; првиот

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Thon Hotels активно работи на намалување на остатокот од храна за 20% до 2020 година.Хотелот потпиша договор со Министерството за клима и животна средина за намалување на

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Идејата за овој проект дојде од желбата на хотелот да го намали влијанието врз животната средина, да се обиде да достигне нула отпад и да ја тврди