Одржливиот туризам не е само гласен збор во Genius Loci Travel

Одржливиот туризам не е само гласен збор во Genius Loci Travel

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Genius Loci Travel е независен италијански тур-оператор специјализиран за патување пешки, со велосипед и кајак. Избра да се занимава со туризам со посебен фокус на одржливоста. ВЛИЈАНИЕ

Goodwings го неутрализира CO2-то на вашето патување

Goodwings го неутрализира CO2-то на вашето патување

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Goodwings е платформа за резервација на хотели (претежно B2B). Основачите на платформата имаат намера да ја комбинираат својата лубов кон патувањето со нивната страст за создавање на

Краток и локален ланец на снабдување со храна во Auberge Kallisté

Краток и локален ланец на снабдување со храна во Auberge Kallisté

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотел со 18 спални соби во Корзика, Auberge Kallisté го разви млад пар посветен на заштитата на животната средина, на Корзика и на нејзините жители, нудејќи удобен

Ecobnb ги поврзува патниците со одржливото сместување

Ecobnb ги поврзува патниците со одржливото сместување

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Ecobnb е процес кој го менува начинот на патување.Иницијативата има за цел да промовира еден вид туризам што ја почитува природата, културното наследство и локалните заедници преку

Целокупната енергија се генерира на терен од обновливи извори

Целокупната енергија се генерира на терен од обновливи извори

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Ladybird Farm Leisure Center е основан во 2002 година како семеен бизнис. Целта беше да се обезбеди радосно и значајно време за целото семејство заедно во развој

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Radisson Hotel Group (RHG) го води одржливоста во хотелската индустрија, инсталирајќи технологија на ќелии на горива што му овозможува на Radisson Blu Hotel, Франкфурт да генерира сопствена

Pullman Paris расте сопствена градина со зеленчук

Pullman Paris расте сопствена градина со зеленчук

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Урбана градина од 650 м2 е создадена во март 2014 година во дворот на Pullman Paris Tour Eiffel. Создадена е од TOPAGER, млада иновативна компанија специјализирана за

Хотелот Fairmont се грижи за пчелите

Хотелот Fairmont се грижи за пчелите

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Повеќе од 25 години, Fairmont Hotels & Resorts е посветен на заштита на своите локални средини преку наградуваното партнерство за одржливост Fairmont. Во 2008 година, Фермонт виде

Svart, енергетски позитивен хотел

Svart, енергетски позитивен хотел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Сварт ќе биде првиот енергетски позитивен хотел во светот, лоциран близу до глечерот Свартисен, северно од Арктичкиот круг, во општината Meloy. Дизајнот е со ниско влијание, конструкцијата

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Бест Вестерн е бренд број еден во светот со повеќе од 4.000 установи. Во Франција, Бест Вестерн е исто така првиот синџир во однос на еко-сертифицирани хотели