Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

Instock го спасува вишокот на храна за да го претвори во оброци

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Холандски потрошувач фрла околу 47 килограми храна на годишно ниво, што се претвора во финансиска загуба, но исто така и во расипување на сите поврзани активности како

Зелена мобилност на Val d’Hérens

Зелена мобилност на Val d’Hérens

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот „ Maya Boutique “ е отворен во 2012 година на швајцарските Алпи. Тој е пионерски хотел со уникатен еколошки концепт, комбинирајќи луксуз, иновации и одржливост; првиот

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

Давање живот на хотелски мебел по втор пат: Ibis Sisteron

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Идејата за овој проект дојде од желбата на хотелот да го намали влијанието врз животната средина, да се обиде да достигне нула отпад и да ја тврди

Greet rethinks its design with upcycled furniture

Greet rethinks its design with upcycled furniture

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Дефиницијата на Greet e „да се поздрави, да се сретне, и прими“,означува враќање кон најважните работи во хотелската индустрија, отелотворувајќи ја филозофијата за споделување, со амбиција да

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот Стратон е мал хотел во Норфолк. Учеството во 1997 година од страна на сопствениците на хотелот во Проект за минимизирање на остатоци доведе до развој на

Заштеда на вода во хотелот САМБА

Заштеда на вода во хотелот САМБА

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Предложеното решение demEAUmed интегрира иновативни технологии за третман на вода, TIC и алатки за управување со вода.Различните докажани технологии за третман на вода на ниво пред да