Одржливиот туризам не е само гласен збор во Genius Loci Travel

Одржливиот туризам не е само гласен збор во Genius Loci Travel

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Genius Loci Travel е независен италијански тур-оператор специјализиран за патување пешки, со велосипед и кајак. Избра да се занимава со туризам со посебен фокус на одржливоста. ВЛИЈАНИЕ

Интегрирање на циркуларната економија во политиките за купување во хотелите на Мартин

Интегрирање на циркуларната економија во политиките за купување во хотелите на Мартин

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Со својот слоган „На утредента му треба денешното“ и добитник на награда ЕМАС, белгискиот хотелски ланец „Мартин хотели“ има намера да го покаже патот кон зголемена одржливост

Затворање на циклусот на вода во Tinos Ecolodge

Затворање на циклусот на вода во Tinos Ecolodge

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Примената на централизиран пристап (на пр. Мрежи за напојување, вода, отпад и отпадна вода) можеби не е соодветна во ретко населените области.Во зоните, Ecolodge претставува многу привлечен