Целокупната енергија се генерира на терен од обновливи извори

Целокупната енергија се генерира на терен од обновливи извори

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Ladybird Farm Leisure Center е основан во 2002 година како семеен бизнис. Целта беше да се обезбеди радосно и значајно време за целото семејство заедно во развој

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

Производство на енергија со водород во Radisson Blu Hotel

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Radisson Hotel Group (RHG) го води одржливоста во хотелската индустрија, инсталирајќи технологија на ќелии на горива што му овозможува на Radisson Blu Hotel, Франкфурт да генерира сопствена

Svart, енергетски позитивен хотел

Svart, енергетски позитивен хотел

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Сварт ќе биде првиот енергетски позитивен хотел во светот, лоциран близу до глечерот Свартисен, северно од Арктичкиот круг, во општината Meloy. Дизајнот е со ниско влијание, конструкцијата

Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

Village Nature Paris: Дестинација со нулта емисии на јаглерод

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ 100% од енергетските потреби за греење и топла вода се покриени со геотермален систем. Благодарение на овие локални обновливи извори, 9 000 тони СО2 се заштедува секоја