Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот Стратон е мал хотел во Норфолк. Учеството во 1997 година од страна на сопствениците на хотелот во Проект за минимизирање на остатоци доведе до развој на

NH хотели рециклираат тапи од шишиња во градежни материјали

NH хотели рециклираат тапи од шишиња во градежни материјали

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Вклучен во својата посветеност да се грижи за Планетот, NH Hotel Group ја зајакна својата водечка иницијатива за циркуларана економија - CORK2CORK - благодарение на што им

Заштеда на вода и енергија во BoutiqueHotel Stadthalle

Заштеда на вода и енергија во BoutiqueHotel Stadthalle

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Во 2002 година, Михаела Реитерер го купи хотелот „Zur Stadthalle“ и одлучи да ја стави „еколошката свест“ како главна визија на компанијата. Почитувањето на природата и нејзините