Ecobnb ги поврзува патниците со одржливото сместување

Ecobnb ги поврзува патниците со одржливото сместување

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Ecobnb е процес кој го менува начинот на патување.Иницијативата има за цел да промовира еден вид туризам што ја почитува природата, културното наследство и локалните заедници преку

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

Имплементација на еколошка етикета во Best Western

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Бест Вестерн е бренд број еден во светот со повеќе од 4.000 установи. Во Франција, Бест Вестерн е исто така првиот синџир во однос на еко-сертифицирани хотели

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

Thon Хотел: Намалување на остатокот од храна со апликација за храна

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Thon Hotels активно работи на намалување на остатокот од храна за 20% до 2020 година.Хотелот потпиша договор со Министерството за клима и животна средина за намалување на

Еко-пријателска флаширана вода во клубот Робинсон на Малдиви

Еко-пријателска флаширана вода во клубот Робинсон на Малдиви

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Снабдувањето со вода за пиење на Малдиви е под одреден притисок и пластичниот отпад претставува посебна опасност за морето. Во таа перспектива, хотелот Робинсон клуб Малдиви е

Bingham како студија за заштеда на храна (FoodSave)

Bingham како студија за заштеда на храна (FoodSave)

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Бингам е хотел во Лондон. Ресторанот на Бингам создава природна, модерна британска кујна користејќи ги најдобрите сезонски, одржливи состојки на локално ниво. Веќе фокусиран на одржување на

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

Систематски пристап кон минимизирање на остатоците во хотелот Стратонс

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотелот Стратон е мал хотел во Норфолк. Учеството во 1997 година од страна на сопствениците на хотелот во Проект за минимизирање на остатоци доведе до развој на

Natural Habitat Adventure: можно е патување со нула остатоци

Natural Habitat Adventure: можно е патување со нула остатоци

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Намерата на „Natural Habitat Adventure“ е да ги охрабри и инспирира своите колеги да усвојат поодржливи туристички практики преку демонстрација на ефективни методи за намалување на влијанијата

Заштеда на енергија и потрошувачка на вода за вработување на нов персонал

Заштеда на енергија и потрошувачка на вода за вработување на нов персонал

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Овој камп со 4 ѕвезди опфаќа повеќе од 10 хектари и нуди капацитет за сместување од 247 места за кампување и 180 подвижни домови.Заинтересирани за одржување рамнотежа

Природно е новото бело: еко постелнина во AccorHotels

Природно е новото бело: еко постелнина во AccorHotels

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ AccorHotels воведе голема иновација во угостителскиот сектор со големиот за нехемиски изветвено постелнина и постелнина за бања во своите хотели од средна и економска скала во Европа

Хотел Неја: Одржливост во срцето на Лисабоа

Хотел Неја: Одржливост во срцето на Лисабоа

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ Хотел NEYA Lisboa ја комбинира одличноста на своите услуги за активен придонес кон одржливиот туризам, преку концепт на одржливост што ги опфаќа трите столба - еколошки, економски