Хотелот Fairmont се грижи за пчелите

КОНТЕКСТ И ЦЕЛ

Повеќе од 25 години, Fairmont Hotels & Resorts е посветен на заштита на своите локални средини преку наградуваното партнерство за одржливост Fairmont. Во 2008 година, Фермонт виде можност да помогне во борбата против нарушувањето на колапсот на колонијата со поставување пчеларници на градините на хотелскиот покрив.

ВЛИЈАНИЕ

Пчелите се едни од најефикасните опрашувачи на планетата и опаѓаат со застрашувачки стапки. Не само што инсталацијата и одржувањето на пчеларните сандаци им помагаат на локалните средини преку обезбедување на пчели со дом за опрашување на градини и паркови, туку со берба, готвачите можат да понудат вкусен, локален и одржлив мед за употреба на самото место.

ОПИС НА ИНИЦИЈАТИВА

Во 2015 година, Fairmont го прошири својата програма на пчели со формално воведување на својата програма Bee Sustainable; освен што се фокусираше на медните пчели, програмата се прошири и се фокусираше и на дивите пчели asonидари со воведување нови пчелни хотели за опрашувачи на локациите во Фермонт низ целиот свет.

Фермонт беше првата луксузна хотелска марка која разви програма на медни пчели и сега се смета за водечка хотелска компанија на овој простор. Денес, хотелите во Фермонт имаат повеќе од 40 сандаци со пчели и со диви пчели на имот низ целиот свет. Многу хотели се исто така познати по негувањето на градинарски билки и зеленчуци, кои придонесуваат за здравјето на опрашувачот. Оваа година, Fairmont го подигна своето Bee Sustainable програмирање како прва хотелска марка што ги оживеа своите напори дигитално преку следење, следење и анализа на кошници, како начин за споделување на најсовремени информации во живо од сандаците со пчели на покривите на хотелите. Оваа нова дигитална платформа им овозможува на Фермонт можност дополнително да ги едуцира гостите и колегите за важноста на глобалното здравје на пчелите.

БРЗИ ФАКТИ

  • Oрганизација: Fermont hotels
  • Град: San Francisco
  • Давател на услуги: Hotel
  • Циркуларен принцип: Обновување на природните системи
  • Фокус: Обнови
  • Клучни зборови: #пчели # биодиверзитет

ПОВЕЌЕ ИНФО